25 Temmuz 2011 Pazartesi

Kadına karşı şiddette somut adım atılıyor


Kadın İzlenim Merkezleri ağustosta açılıyor Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de açılacak bu izleme merkezlerinin kadına şiddeti önleme adına iyi bir adım olduğunu söyledi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına ilk somut adım Sağlık Bakanlığı tarafından atılıyor. Bakanlık, çalışmalarına 6 ay önce başladığı 'Kadın İzlenim Merkezleri'nden ilkini önümüzdeki hafta açmaya hazırlanıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sorumluluğunda, Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğinde kurulacak merkezler, şiddet gören kadının başvuracağı ilk adres olacak. Sığınma evlerinden farklı olarak, kadınlar bu merkezlere kalıcı biçimde yerleştirilmeyecek. Psikolog ve sosyolog gözetiminde sağlık kontrolleri yapılacak.

Bakanlık olarak daha önce de Çocuk İzlenim Merkezi kurduklarını belirten Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, bu çalışmanın pilot uygulamasının Ankara'da yapıldığını ifade etti. Bu merkezden olumlu sonuçların alınmasının ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla 'Kadın İzlenim Merkezleri' için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Koçak, Meclis araştırma komisyonunun araştırmaları ve diğer bilimsel çalışmalardan yararlandıklarını kaydetti. Çalışmalar sonucu ortaya çıkan raporu Bakan Fatma Şahin'e sunacaklarını söyleyen müsteşar yardımcısı, projenin birçok alanla ilgisi bulunduğunu ve güvenlik, sosyal yardım ve aile ile ilgili olan boyutunun önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de açılacak bu izleme merkezlerinin kadına şiddeti önleme adına iyi bir adım olduğunu söyledi. Kadına şiddet konusu ile ilgili 2010 yılına kadar herhangi bir kayıt bulunmadığını belirten Güllü, bu merkezler sayesinde sağlam bir istatistik oluşturulacağına işaret etti. Güllü, bu bilgilere dayanılarak da şiddeti önleme adına çalışmalar yapılacağını ifade etti. 'Kadın İzlenim Merkezleri'nin hastanelere yakın yerlerde olmasının önemli olduğunu söyleyen Güllü, "Şiddet gören kadının ilk gideceği yer, mahkemeden önce bu merkezler olmalı." diye konuştu. "Sığınma evlerinden farklı olarak kadınlar bu merkezlerde kalıcı olarak yerleşmeyecek, psikolog ve sosyolog gözetiminde sağlık kontrolleri yapılacak." diyen Güllü, Kadın İzlenim Merkezleri'nin sivil toplum kuruluşları ile irtibatlı olarak çalışmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder