Sosyal medya popüler bir intihar sahasına dönüşmesin.
Ünlü psikolog Prof.Dr. Üstün Dökmen katıldığı bir televizyon programında medyanın yayın anlayışına eleştiri getirerek , haberlerin sunuş şekli ne kadar fazla büyütülürse büyütülsün bir süre sonra insanların gözünde bu sunuş şeklinin önemsizleştiğini , dolayısı ile haberin içeriğinin de bilinçaltında önemini yavaş yavaş yitirdiğini belirtti.
Güncel olarak baktığımızda bu konunun en çok 'Kadın Ölümleri' noktasında toplum için rahatsızlık verir noktaya ulaştığını görüyoruz.
Kadın ölümlerinin haberlerde uzun süreli ve yoğunlukla verilmesinin ardından tıpkı kartopu gibi gitgide artması engellenemedi. Bir çok uzman medyanın gelinen noktada ki etkisini belirterek tehlikeler konusunda geç de olsa uyarmaya başladı.
Kadın ölümleri konusunda bir anlamda geç kalındı. Fakat önümüzde önlem alabileceğimiz bir alan var. 'Sosya Medya Ölümleri'.
İnsanların sosyal medya platformlarında mesajlar yayınlayarak bir süre sonra intihar teşebbüsünde bulunmaları ve bazı vakaların ise ölümle sonuçlanması konusu, medya gündeminde yerini korudukça tıpkı kadın ölümleri konusunda olduğu gibi bir riski içinde barındırıyor. Medyanın bu konuda bilinçli davranması ve bu tarz vakaları ilgi çekmek uğruna magazinel boyutta ballandırarak sunmaması şimdiden çok önemli.
Google istastiklerine göre medyada çıkan bu tarz haberlerden sonra bir süre daha benzer sorgular yoğunluk kazanıyor. Her haber uzun vadede ortalama arama bandını biraz daha yukarıya çekiyor.
Şimdiden uyarıyoruz. Bilinçli davranalım. Sosyal medya popüler bir intihar sahasına dönüşmesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder