21 Haziran 2017 Çarşamba

Burun Estetiğinin Nedeni Psikolojik Sorunlar

Uzmanlar burun estetiği yaptırmanın kökeninde psikolojik sorunlar olduğunu belirtiyor. Dr. Ümit Hardal, insanların yaradılışı gereği kendilerini yenileme ve güzelleştirme eğilimin bu yeniliğe neden olduğunu söyledi.


Burun Estetik Açıdan Merkezde
Ümit Hardal, burun estetiği ile ilgili eski çağlardan bu yana daha iyi görünmek üzere değişikliğe gidildiğini belirtti ve en çok yapılan estetik ameliyatların burunda olmasının nedeninin de bununla ilgili olduğunu ekledi. Burun yapısına nesiller süren aktarımların sonucunda ulaşıldığını ifade eden Hardal, karakteristik burun yapıları için de bunun zemin olduğunu belirtti. Dünyada, kalkık burun şeklinin her zaman güzel ve çekici geldiğini, kadın erkek çok sayıda kişinin burun şekli konusunda bazı sorunlar yaşadığını ifade etti. Dr. Hardal burnun yüz merkezinde olduğunu, yüz ifadesini oluştururken baskın olması nedeniyle estetik bir gözleme neden olduğunu belirtti. Diğer kişiler tarafından bu estetik gözlemlerin özellikle çocuk, ergen, genç ve orta yaşlı kişilerde daha fazla görüldüğünü ekledi. Popüler olmak, kariyer hedefi, özel hayatta başarı ve mutluluk gibi etkenlerin estetik kaygı açısından daha fazla belirleyici olduğunu ekledi. Burnu nedeniyle alay konusu olan, dışlanan ve özgüven kaybı yaşamış kişilerin estetiğe daha yatkın olduğunu vurguladı.
Fonksiyonel Bozukluklarda da Çok Başvuru Var
Sadece estetik kaygı değil fonksiyonel bozukluklarda da cerrahi işlemlere başvuranların sayısının fazla olduğunu belirten Dr. Hardal, burun eti büyümesini örnek verdi. Burun eti küçültme ameliyatı sırasında ufak bir şekil değişikliği istenebildiğini ve bu estetik durumunun kişiye özel olduğunu ifade etti. Herkesin burnu konusunda farklı psikolojiksorunlar yaşayabileceğini kaydeden Hardal, yaşanan sorun ne olursa olsun rinoplasti ameliyatlarındaki amacın hastayı daha sağlıklı ve güzel görünümlü bir burna kavuşturmak olduğunu ifade etti. Bu işlemin burun içi ve dışını eşit şekilde onarmak olduğunu ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder