30 Temmuz 2011 Cumartesi

İZMİR - JAPON VE BATMANLI ÇOCUKLARA OYUN TERAPİ ÇALIŞMASI

Seferihisar Belediyesi'nin Japon ve Batmanlı çocukları buluşturduğu Seferihisar - Higashimatsushima - Batman Dostluk Projesi kapsamında Japon ve Batmanlı çocuklara iki gün boyunca psikologlar eşliğinde oyun terapisi çalışması yapıldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Klinik Psikolog Nilgün Köstem ve YA-PA ÇOGEM BURSA Kurucu Psikoloğu Ayşegül Alkış; Japon ve Batmanlı çocuklara iki gün boyunca oyun terapisi teknikleriyle farkındalık çalışmaları yaptırdı. Çalışmalarda çocuklara psikolojik destek verilirken, kültürlerin kaynaşmasına da öncelik verildi. Türkçe ve Japonca derslerinde verildiği eğitimlerde çocukların günlük hayatta kullanacakları kelimeler, cümleler öğretildi.
Çalışmaların oldukça olumlu geçtiğini belirten Köstem ve Alkış; Batmanlı ve Japon çocukların yaratıcılık, olumsuz duygularla başa çıkma, uyum sağlama becerisi gibi alanlarda benzerlikler gösterdiklerini; iletişime ve paylaşıma açık olduklarını vurgularken, bu gibi kültürler arası çalışmaların, özellikle psikoloji, sosyoloji gibi sosyal bilim alanlarında uzman kişiler eşliğinde devam etmesini dilediklerini belirttiler. Oyunun bir iletişim ve farkındalık kazanma yöntemi olarak kullanıldığı çalışmalarda, yaşadıkları terör ve Tsunami gibi travmatik deneyimlere rağmen her çocuğun umut, neşe, heyecan, merak, hayal gücü gibi çocuksu özelliklerini muhafaza ettiklerini görmenin çok umut ve mutluluk verici olduğunu da eklediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder