28 Ağustos 2011 Pazar

Kızılay Mudanya Gençlik Ve Sağlık Kampı 2011 Uluslararası

Kızılay Bursa Şubesi Mudanya Gençlik ve Sağlık Kampı 2011 uluslararası devre ateşinin yakılmasıyla yabancı misafirlerine veda etti. Kampa katılan Lübnanlı çocuklar, Ortadoğu'nun kargaşasından uzaklaşarak gönüllerinde vakit geçirdi.

Kızılay Bursa Şubesi Mudanya Gençlik ve Sağlık Kampı 2011 uluslararası devre ateşinin yakılmasıyla yabancı misafirlerine veda etti. Kampa katılan Lübnanlı çocuklar, Ortadoğu'nun kargaşasından uzaklaşarak gönüllerinde vakit geçirdi.
Kızılay Bursa Şubesi Mudanya Gençlik ve Sağlık kampında gece yakılan devre ateşiyle 2011 sezonu uluslararası misafirlerine veda gecesi düzenlendi. Ortadoğu'daki sıcak gelişmelerden bir nebze de olsa kurtularak Kızılay kampına gelen 32 Lübnanlı çocuk, 8 gün süren kampta gönüllerince vakit geçirdi. Lübnanlı çocuklara 35 Makedon ve 93 Türk öğrenci eşlik etti. Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dönmezer, kültürler arası bir köprü oluşturmaya ve insanlığa hizmet etmeye
devam edeceklerine vurgu yaparak, "Toplumun her kesiminde ızdırap çeken vatandaşlara yardım elini uzatan Kızılay'ın, Mudanya gençlik ve Sağlık Kampının 20 -28 Ağustos tarihleri arası yabancı ülkelerden gelen gençlerimize ayrılmıştır. Yaklaşık 160 öğrencinin katıldığı kampa, müdür, doktor, hemşire, beslenme uzmanı, psikolog, eğitim koordinatörü, eğitim şefi, beden eğitimi, müzik, halk oyunları öğretmeni, gençlik ve sosyal destek gönüllülerinden oluşan 30 kişilik ekip destek vermiştir. Devre süresince, branş
öğretmenlerinin rehberliğinde aktivite programları düzenlenerek, gençlerin giyinmelerinden yemek yemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilmiştir. Kampta sabah sporuyla başlayan gün, müzik, resim, halk oyunları, beden eğitimi, drama dersleri ve yüzme faaliyetleriyle devam etmiştir. Aynı zamanda gençlere ve annelerine Kızılay ve faaliyet alanları, ilkyardım ve afet konularında akademik eğitimler ve iletişim ağırlıklı psiko- sosyal eğitimler verilmiştir" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından hep bir ağızdan şarkılar söyleyen çocuklar, yakılan devre ateşinin ardından gönüllerince dans etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder